Temperatura

  • Ciasto francuskie można przechowywać w zamrażarce w oryginalnym opakowaniu do 18 miesięcy.
  • Nie musisz zużywać całego ciasta naraz. Możesz użyć jednorazowo tyle arkuszy ciasta, ile potrzebujesz.
  • Najszybszym sposobem na rozmrożenie ciasta francuskiego jest rozłożenie arkuszy na ladzie w temperaturze pokojowej przez około 8-10 minut.
  • Można rozmrozić ciasto francuskie w lodówce. W tym celu należy umieścić każdy arkusz na talerzu, przykryć folią i rozmrażać w lodówce przez około 1 godzinę.
  • Rozmrożone arkusze ciasta francuskiego powinny być zimne w dotyku, ale łatwe do manipulowania. Jeśli arkusz osiągnie temperaturę pokojową, trzeba go schłodzić w lodówce (ale nie zamrażać ponownie).
  • Ciasto francuskie nie lubi ciepła więc najlepiej aby Twoje narzędzia (nóż, stolnica, blacha a także Twoje dłonie) były chłodne.
  • Pracuj z jednym arkuszem ciasta w danej chwili, utrzymując pozostałe w lodówce.

+48 (32) 42 49 768

2012 © Loger - Wszelkie prawa zastrzeżone.