Ostatnio dodane:

O cieście

Ciasto francuskie to produkt, który ze względu na swoją wysoką jakość znalazł szerokie zastosowanie w piekarnictwie, cukiernictwie, gastronomii a także coraz częściej na naszych stołach.

Samodzielne przygotowanie ciasta francuskiego jest procesem niezwykle mozolnym, czasochłonnym, pracochłonnym a co gorsza kosztownym. Łatwość i szybkość przygotowania oraz ekonomia to zalety, które sprawiają, że tak chętnie wybieramy mrożone ciasto francuskie.

Ciasto francuskie:
  • Bez dodatku cukru i konserwantów
  • Tylko tłuszcze roślinne
  • Temperatura przechowywania – 18oC
  • Termin przydatności do spożycia wynosi 18 miesięcy od daty produkcji.
  • Opakowanie przyjazne środowisku.

Ciasto celem rozmrożenia wystarczy wyjąć z zamrażarki i pozostawić na kilka minut w temperaturze pokojowej. Następnie nakładamy odpowiednie nadzienie, formujemy kształt i wkładamy na kilkanaście minut do nagrzanego pieca.

Nadzieniem ciasta francuskiego może być wszystko, co nadaje się do spożycia np. marmolada, owoce, ser, wędliny, mięso i grzyby itd. Dla smaku lub ozdoby ciasto dekorujemy polewami, sosami słodkimi lub pikantnymi.

Mrożone ciasto francuskie LOGER to produkt wytwarzany z najlepszych surowców według najnowszej technologii komputerowego doboru składników, gwarantuje wysoki standard wypieków oraz niezapomniane walory smakowe.

+48 (32) 42 49 768

2012 © Loger - Wszelkie prawa zastrzeżone.